KSB je predstavio KSB Delta kompakt, novi i potpuno automatizovani hidroforni sistem

Uređaj je predstavljen na nedavno održanom ISH sajmu u Frankfurtu u martu 2017. godine i savršen je dodatak ukupnoj liniji KSB-ovih sistema za pojačavanje pritiska u sistemima snabdijevanja vodom, a idealan je za manja imanja. (Sajam ISH Frankfurt je vodeći evropski sajam HVAC (Heating, Ventilation, Airconditioning, Cooling) tehnologije i opreme za kupatila, a održava se svake druge godine.)

Velika prednost novog hidroforskog sistema je njegov kompaktan dizajn zbog kojeg ne zauzima veliki prostor. Druga prednost je raznolikost sistema, odnosno opcija – dostupni su sa ili bez odobrenja za pitku vodu i imaju veliki broj različitih aplikacija. 

 

PREGLED APLIKACIJA:

  • vodosnabdijevanje za stambene ili poslovne zgrade 
  • uslužni sistemi snabdijevanja vodom u trgovini i industriji 
  • prskalice za navodnjavanje i uopšte sistemi za navodnjavanje 
  • sistemi za sakupljanje kišnice. 

KAKO NOVI SISTEM FUNKCIONIŠE?

Jedna od dvije horizontalne centrifugalne pumpe, svaka opremljena frekventnim regulatorom, postavljene su na osnovnoj ploči. Varijabilni sistem brzine rada pumpi omogućava energetski – efikasne operacije i obezbjeđuje da je pritisak konstantan, bez obzira na promjenjljivu potrošnju vode. Sve pumpe se isporučuju sa integrisanom zaštitom za održavanje elektronike u suvom stanju. 

Upotreba materijala obloženih prahom i izrada od nerđajućeg čelika omogućava da sve komponente koje su u dodiru sa vodom imaju odličnu otpornost na koroziju. 

Sistem omogućava jednostavno puštanje u rad zahvaljujući plug-and-play dizajnu, odnosno uključi i pusti u rad. S obzirom da je već konfigurisano u toku proizvodnje, puštanje u rad je svedeno na povezivanje kabla za napajanje sa izvorom električne energije i podešavanje pritiska na potreban nivo.  Povezivanje na sistem upravljanja zgradom za potrebe nadgledanja je moguće putem kontakta bez napona. 

Više na :

https://www.ksb.com/ksb-en/Products_and_Services/building-services/ksb-delta-compact/?utm_source=newsletter-en&utm_medium=e-mail&utm_content=deltac-bild&utm_campaign=newsletter-2-2017  

***

KSB je ekspert u proizvodnji pumpi i armatura za zgradarstvo, industriju, vodoinženjering, energetski sektor i rudarstvo. Kompanija pruža usluge i proizvodi kompletne hidraulične sisteme za transport vode i otpadne vode u svim industrijama. EMTelektro inženjering je ovlašteni partner KSB-a za područje Bosne i Hercegovine. 

Leave a comment

Comments

Load More