Kvalitet prije svega

Uprava EMTelektro inženjering d.o.o. Brčko opredijelila se 2014. godine za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Nakon višemjesečnih priprema, ispunili smo sve zahtjeve standarda i od 2015. godine posjedujemo TÜV SÜD sertifikat za sistem upravljanja kvalitetom po zahtjevima standarda ISO 9001:2008 i to za proizvodnju, prodaju i montažu sistema, komponenata i SCADA sistema za automatsko upravljanje procesima.

Cilj izgradnje sistema upravljanja kvalitetom jeste uspostavljanje, dokumentovanje, kontrolisanje i neprekidno poboljšavanje poslovnih procesa radi osiguranja najvišeg mogućeg kvaliteta naših proizvoda i usluga. Sve poslovne procese detaljno planiramo, vodimo, kontrolišemo i konstantno poboljšavamo, čemu je dokaz redovno provođenje internih i eksternih audita, ali prvenstveno zadovoljstvo naših kupaca.

S obzirom da je izašla nova verzija standarda ISO 9001:2015, u toku je implementacija i usklađivanje poslovnih procesa sa zahtjevima koje nalaže ova verzija. Naglasak novog pristupa je povezivanje poslovnog sistema i sistema upravljanja kvalitetom. Osnovni alati su procesni pristup, indikatori procesa, mjere za dostizanje ciljeva i upravljanje rizicima.

Svaki segment poslovanja definisan je procedurama, uz koje su donesena i pripadajuća uputstva i obrasci, te je praktično nemoguće da bilo koji korak u realizaciji procesa bude izostavljen.

EMTelektro je implementacijom i dosljednjom primjenom zahtjeva standarda pokazao sposobnost da kontinuirano isporučuje proizvode i pruža usluge koje zadovoljavaju zahtjeve kupaca, kao i zakonske zahtjeve i pravila struke. Ujedno, mjerimo zadovoljstvo kupaca, te radimo na povećanju zadovoljstva kupaca efektivnom primjenom sistema upravljanja kvalitetom.

 

Do kraja godine očekuje nas resertifikacija sistema upravljanja kvalitetom u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015, a ovom prilikom pozivamo sve naše dosadašnje kupce da, ukoliko to već nisu uradili, ocijene naš rad i saradnju i daju svoj doprinos da u budućnosti kvalitetnije i uspješnije radimo. 

Leave a comment

Comments

Load More